Sport i hemmet

Att motionera och röra på sig vet vi alla är bra för både kropp och själ. Hur, var och när du tränar är däremot upp till dig och beror på hur din vardag ser ut. Vissa väljer att köpa tränings- eller gymkort, andra föredrar att simma och många väljer gärna promenader eller löprundor i skogen. Att träna hemma eller springa och promenera utomhus har många fördelar, inte minst att det är det allra billigaste alternativet. Du har dessutom alltid nära till dina träningsredskap och kan därför träna när som helst då det passar dig.

Träning i hemmet

Two fit young women doing pilate exercises

Du kanske tycker om att vara ute och röra på dig, men när det kommer till styrketräning föredrar många att göra det inomhus. Du behöver inte gå så långt som till ett gym – istället kan du faktiskt Bygga ett eget gym i ditt hem. För att kunna göra det krävs det först och främst att du har tillräckligt med plats för det. Kanske har något av barnen flyttat hemifrån? Du får också vara beredd på att materialet kommer att kosta en del. I längden tjänar du dock mycket på det i jämförelse med ett träningskort som du måste ladda på regelbundet.

Att tänka på när du bygger ett gym

Innan du sätter igång bör du planera vilka maskiner och/eller redskap som du vill ha i träningsrummet. Räcker det med fria hantlar, pilatesbollar och mattor etc., eller vill du även ha till exempel en löpband? Det allra bästa är att bygga gymmet på den nedersta våningen av huset. God ventilation är en annan viktig aspekt. Du kan också behöva ljuddämpa rummet med hjälp av till exempel en plast- eller gummimatta. Många av de material du kan behöva komplettera rummet med hittar du hos Byggmax.se. När det är klart kan du inreda med exempelvis speglar, hyllor, en TV och någon musikanläggning.