Bowling

Har du inte testat bowling tidigare är det hög tid att ta dig iväg till en bowlinghall. Sporten har gjort sig mycket populär och spelet går ut på att med hjälp av ett klot försöka få ner en uppsättning med käglor. Käglorna är placerade i form av en triangel och det finns alltid 10 stycken på varje bowlingbana. Kloten är tillverkade av en hårdare plast, men trots detta så kan det väga en hel del. Bowling är ett utmärkt sätt att spendera mer kvalitetstid tillsammans med sina vänner, familj eller sin partner. I Sverige finns det ett flertal bowlinghallar att vända sig till och du finner även tillgång till bowling i anslutning till många restauranger. Sammanlagt finns det cirka 250 stycken bowlinghallar runt om i landet. Med detta sagt kan du alltså vara säker på att alltid ha tillgång till en bowlinghall när du känner för att rulla kloten i mål.

Så kommer du igång

Har man inte utövat sporten tidigare kan det vara svårt att veta hur man går tillväga om man vill börja spela bowling på en högre eller mer professionell nivå. På Svenska Bowlingförbundets hemsida finner du all information du behöver för att komma igång. Utöver information som resultat från de senaste tävlingarna och händelser i bowlingvärlden så kan du även ta reda på vart du bör vända dig. Sidan är tveklöst den främsta att vända sig till när det är dags att komma igång och här kan du även finna information och kontaktuppgifter till de olika bowlinghallarna runt om i Sverige. Är du eller en familjemedlem sugen på att börja bowla är det alltid lättast att ta kontakt med de förbund och den hall som man känner är mest intressant. Fråga gärna om vilka nybörjarkurser som finns tillgängliga och om man behöver sitt eget klot eller kan låna på plats. Det vanligaste är att bowlinghallen kan bistå med ett klot för den som inget har, men det absolut bästa är att ha ett eget bowlingklot där man har borrat ut hålen att passa just efter dina fingrar.

Varför välja bowling?

För att du ska bli så bra på bowling som möjligt är det en självklarhet att du ska tycka om sporten du utövar. Här finns det inga krav på att vara man eller kvinna, eller någon specifik ålder för att kunna delta. Alla människor, oavsett bakgrund och härkomst är välkomna in i bowlingvärlden och det är också ett mycket smart sätt för den som vill träffa nya vänner. Trots att man vid en första anblick inte tror att sporten kommer göra så mycket för hälsan så gör den mer än vad man kan tro. Din kropp för en ordentlig motion och även ditt psyke stimuleras. Det går även bra att direkt börja delta i de olika tävlingarna som anordnas. Du kommer att finna tävlingar för alla olika nivåer och behöver inga tidigare kunskaper för att delta, även om kunskap och erfarenhet är relativt nödvändigt för att ha en chans att vinna.