Intressanta spelare att hålla ögonen på i SHL

I vårt avlånga land är vi relativt duktiga på att fostra världsstjärnor i olika sporter. I synnerhet med tanke på att Sverige är ett ganska litet land sett till befolkningen i världens alla andra länder. Trots att fotboll är den största sporten i Sverige, så är det inte i den vi lyckats få fram de största stjärnorna. Visst har Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg och givetvis Zlatan Ibrahimovic gjort stora avtryck i de europeiska ligorna och satt Sverige på fotbollskartan, men så mycket mer än med dem kan vi inte skryta med.

Däremot finns det en annan sport som vi nästan årligen producerar världsstjärnor i, och det är hockey. Här finns svenska legender som Börje Salming, Mats Sundin, Nicklas Lidström och Peter Forsberg för att nämna några. Och nyligen vann Elias Pettersson titeln som årets rookie i NHL.

Ovanstående stjärnor påbörjade sina karriärer i någon av Sveriges hockeyklubbar och arbetade sig upp via SHL (eller dåvarande Elitserien) för att sedan ta sig över till andra sidan Atlanten för att skapa stora karriärer.

Kommande säsong i SHL

Hur ser det då ut under kommande SHL-säsong? Finns det några nya stjärnskott som kommer blomma ut? Vilka ska man hålla utkik efter? Har du inte möjlighet eller tid att själv åka runt på arenorna och kolla in spelarna och samtidigt känna den härliga ishallsdoften som är en blandning av svett, god parfym för herr och korv, så kommer här en kort presentation av några spelare man bör hålla utkik efter.

  • Nils Höglander, Rögle BK.

18-åringen från Bockträsk går nu in på sin andra säsong i SHL; den föregående slutade med 14 poäng på 50 matcher. Hans zorromål mot Färjestad utsågs till säsongens snyggaste och nyligen draftades han av Vancouver Canucks som nummer 40 totalt. Nils Höglander är en underhållande spelare med en fantastisk teknik och som trots sin storlek inte är rädd för att smälla på.

  • Samuel Fagemo, Frölunda.

Samuel fick ett genombrott redan under sin första SHL-säsong då han stod för totalt 25 poäng varav 14 mål. Den här säsongen vet motståndarna vem han är, så det ska bli spännande att se om han lyckas lika bra med sin poängproduktion i år. Han har dock alla verktyg för att lyckas med det, eller till och med göra det ännu bättre i år. Draftad av Los Angelses Kings som nummer 50 totalt.

  • Dominik Bokk, Rögle BK.

Vi tar ännu en Röglespelare och den här gången den tyska forwarden som värvades från Växjö inför den kommande säsongen. Förra säsongen gjorde han 23 poäng i Växjö och hoppas nu ta ytterligare ett steg i sin utveckling i Ängelholm. Bokk är en kreativ spelare som utgör ett offensivt hot med såväl sina fina passningar som sitt målskytte. Dominik Bokk draftades förra säsongen av St Louis Blues och gick redan under första rundan som nummer 25.

Här är tre spelare att verkligen hålla ögonen på under kommande SHL-säsong, för mest troligt är de sedan förlorade för svensk hockey under många år framöver.